Biologische bestrijding

Mijten

Mijten worden ingezet als biologische bestijding.

Maximaal gebruik maken van natuurlijke vijanden, dat is de kern van biologische bestrijding.

Insecten bestrijden wij al jaren hoofdzakelijk met natuurlijke vijanden. Zo ontstaat een biologisch evenwicht in de kas. Schimmels zijn moeilijker biologisch te bestrijden. Toch gebruiken wij ook schimmels als natuurlijke vijand ter bestrijding van een andere schimmel.

We zetten verscheidene natuurlijke vijanden in, zoals sluipwespen, mijten, bacterie- en schimmelpreparaten. We starten altijd preventief met het inzetten van natuurlijke vijanden. Natuurlijke vijanden worden massaal gekweekt door toeleveranciers en worden in zakjes of flesjes uitgezet op de plant.

Om een biologisch evenwicht te krijgen komt er gedurende het seizoen regelmatig een deskundige langs om samen het evenwicht te beoordelen.

Afhankelijk van de situatie worden meer natuurlijke vijanden ingezet of er wordt op plekken, die qua aantasting uit de hand lopen, bijgestuurd met gewasbeschermingsmiddelen. Bij bepaalde weersomstandigheden ontwikkelen plagen zich snel, waardoor het soms noodzakelijk is om met een gewasbeschermingsmiddel het evenwicht te herstellen.

We maken dankbaar gebruik van natuurlijke vijanden, omdat de bestrijding effectief is en het aantal gewasbeschermingsmiddelen wordt beperkt.