Traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en certificering

Komkommerplant en oogstkistOns product en productieproces wordt continu gecontroleerd en is door verschillende instanties gecertificeerd. Dankzij een unieke productcode is ons product te traceren in de gehele handelsketen.

Kwaliteitscontrole
De komkommers en tomaten worden door verschillende instanties geïnspecteerd. Allereerst door onze afzetorganisatie Oxin Growers, door een keurmeester op ons bedrijf en het distributiecentrum. Door de koper wordt ons product bij binnenkomst en vertrek gekeurd. Ook het grootwinkelbedrijf keurt onze groenten nogmaals.

Verder is het mogelijk dat het product op residu wordt gecontroleerd. Dit kan door verschillende instanties gedaan worden:
– de VWA (Voedsel- en Waren Autoriteit);
– de AID (Algemene Inspectiedienst);
– telersvereniging Oxin Growers via het residumonitoringsysteem conform GLOBALG.A.P.-richtlijnen;
– het grootwinkelbedrijf ;
– milieuorganisaties (zoals Greenpeace).

Logo Global GAPCertificering
Onze komkommers en tomaten zijn GLOBALG.A.P gecertificeerd. Onze producten voldoen hiermee aan de normen van grootwinkelbedrijven. Op de naleving van deze regelgeving vinden jaarlijkse en tussentijdse controles plaats.

GLOBALG.A.P. is een initiatief van een aantal grote Europese organisaties binnen de voedsel productie keten. De belangrijkste doelstellingen van GLOBALG.A.P. zijn het handhaven van het vertrouwen van de consument in de kwaliteit en voedselveiligheid en het minimaliseren van schadelijke effecten op het milieu en het beschermen van de natuur. Deze certificering is noodzakelijk om producten te kunnen leveren in de handelsketen.

GLOBALG.A.P gecertificeerde bedrijven zijn geregistreerd in een Europese centrale administratie. Afnemers kunnen de certificaten van Europese tuinbouwbedrijven checken in deze database.